Uutiset

Uusi rouhea kahvilaketju. Suomen ensimmäinen Baker’s Story –leipomokahvila avataan torstaina 14.11.2019 Tampereella

Mika Coles 13.11.2019 13:58
Mika Coles
Mika Coles
03/07/2020

Baker’s Story on uudenlainen kahvilakonsepti, joka tuo paikalliset herkut kuluttajien saataville uudistetussa kahvilaympäristössä. Suomen ensimmäinen Baker’s Story -leipomokahvila avataan torstaina 14.11.2019 Tampereen Rautatieaseman liiketunneliin. Avajaisia vietetään klo 10.00 alkaen.

Baker’s Storyn takana seisoo aina aito, paikallinen leipomo.

Tamperelaisten hyvin tuntema Brander aloittaa ensimmäisenä artesaanileipomokulttuurin ja kahviloiden uudistamisen uuden Baker’s Story -ketjun keulakuvana. Branderin yli 100-vuotiset perinteet, klassikot ja gluteenittomat suosikit saavat rinnalleen Baker’s Storyn rouheat herkut ja erikoiskahvit.

Avajaisten kunniaksi Baker’s Story Brander jakaa 200 kappaletta ilmaisia Baker’s Storyn levain-leipiä torstaina Rautatieaseman kahvilassa. 

 

Ylpeästi kotimainen, vahvasti paikallinen

Baker’s Story -konseptin yhdessä leipureiden kanssa kehittänyt Leipurin Oyj on vahvasti mukana tukemassa leipomoyrittäjiä kahvilaliiketoiminnan kehittämisessä. ”Pääosassa ovat kuitenkin paikalliset leipomot. Jokaisella leipomolla on oma tarinansa ja me haluamme kertoa niitä yhdessä yhä suuremmalle yleisölle. Yhtenäisen kahvilakonseptin avulla pystymme kasvattamaan kaikkien leipomoiden näkyvyyttä ja liiketoimintaa”, kertoo Leipurin Oyj:n toimitusjohtaja Mikko Laavainen.

Jokainen Baker’s Story -leipomokahvila on paikallisen yrittäjän pyörittämä. Laajan kotimaisen kahvilakonseptin osana toimiminen tuo leipomoyrittäjille monia etuja. Paikalliset kahvilat tuovat esille parhaat tuotteensa sekä leipovat laadukkaat ja tuoreet Baker’s Story -tuotteet. Tämän lisäksi sydämen asiana Baker’s Storyssa on parhaat vastuulliseksi varmennetut erikois- ja suodatinkahvit.

 

Alan murroksesta uuteen nousuun

Leipomotoimiala on viime vuosien aikana ollut suuressa murroksessa. Suuret vähittäiskauppaketjut ovat lisänneet paistopisteitään ja yksittäisen leipomoyrittäjän on ollut vaikea kasvattaa tunnettuuttaan suurten vähittäiskauppojen puristuksessa.

Samaan aikaan kahviloiden suosio on kasvanut ja ylipäätään kodin ulkopuolinen syöminen ja välipalojen mukaan osto lisääntyy koko ajan. Baker’s Story -leipomokahvilat pyrkivätkin vastaamaan juuri tähän kysyntään. Suomessa kahvilakenttää hallitsevat tällä hetkellä suuret kansainväliset toimijat, joiden kahviloissa ei tuoreita paikallisesti leivottuja leipomotuotteita juuri ole saatavilla.

“Haluamme varmistaa, että kuluttajat saavat paikallisia, herkullisia artesaani-kahvilatuotteita myös huomenna. Siksi perustimme Baker’s Storyn, jonka takana seisoo aina aito, paikallinen leipomo. Uskomme vahvasti, että suomalaiset kuluttajat arvostavat tuoretta, lähellä leivottua leipää ja muuta laadukasta kahvilatarjontaa”, taustoittaa Mikko Laavainen.

”Baker’s Storyn takana on isompi ja tärkeämpi ajatus kuin vain voiton maksimointi ja tähän meillä on Branderilla helppoa lähteä mukaan. Uskomme vahvasti Baker’s Storyn tavoitteeseen”, kertoo Branderin toimitusjohtaja Eerikki Lounamaa.

Leipurin Oyj vastaa kahviloiden suunnittelusta ja valtakunnallisesta markkinoinnista sekä tarjoaa myös kokonaisvaltaiset valikoima-, tuotekehitys- ja logistiikkapalvelut sekä tarvittavat koulutukset. Suunnitelmissa on avata useita leipomokahviloita yhteistyössä paikallisten leipomoyrittäjien kanssa. 

 

Mitä hyötyä Baker’s Storysta on kumppanille?

  • Uuden, kasvavan jakelukanavan omille tuotteille
  • Näkyvyyttä omalle brändille valtakunnallisesti
  • Laadukkaat valmiiksi mietityt kahvilatuotteet, jotka erottautuvat kilpailijoista
  • Tuotekehitysyhteistyötä ja sparrausta paikallisiin tuotteisiin
  • Vaihtuvaa tuotteistusta eri kausiin
  • Myynnin kasvu
  • Yhdessä oppimista, verkostoitumista sekä itsensä ja alan kehittämistä

 

Haluatko, että sinun Brändistä tehdään vielä tämän vuoden puolella iso uutinen valtakunnassamme?

Vastaamme mielellään kysymyksiin ja olemme valmiit keskustelemaan, miten yllä mainitut hyödyt voisivat soveltua oman liiketoimintasi kasvattamiseen.

 

Lisätietoja:

Mikko Laavainen, toimitusjohtaja, Leipurin Oyj puh. 040 576 8348, mikko.laavainen@leipurin.com

Antti Erikivi, out-of-home-liiketoiminnan vetäjä puh. 050 388 3693, antti.erikivi@leipurin.com

 

Leipurin Oyj on Suomen johtava leipomo-, elintarviketeollisuuden sekä kodin ulkopuolisen syömisen (out of home, OOH) markkinoilla toimiva Aspo Oyj:n tytäryhtiö. Vuonna 2018 Leipurin Oyj:n liikevaihto oli noin 121 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 330 henkilöä.

Brander Oy on 1920 perustettu tamperelainen leipomo. Perustaja oli Wäinö Brander. Nykyisin toiminnassa on neljäs sukupolvi ja yrittäjinä Eerikki Lounamaa ja Anna Niininen. Yrityksellä kuusi kahvilaa ja leipomo Pirkkalassa. Leipomo erikoistunut gluteenittomaan leivontaan. Henkilöstö n. 30 ja liikevaihto vuonna 2018 oli noin 1,8 miljoonaa.  

 

Bakers Story_7

valikoima_myymala

aspalvelu

myymala_logot

 

Mika Coles

Head of marketing and Leipurin Plc