Uutiset

Uutiset ja tiedotteet 

Leipurin Oyj ostaa ruotsalaisen Kobia AB:n ja vahvistaa asemaansa ja asiakkaidensa hyötyjä maailmanlaajuisilla raaka-ainemarkkinoilla

Mika Coles 31.5.2022 8:10
Mika Coles
Mika Coles
29/11/2022

Tuoreen tiedotteen mukaan Aspon tytäryhtiö Leipurin on sopinut ostavansa ruotsalaisen Kobia Ab:n koko osakekannan ruotsalaiselta Abdon-konsernilta. Yrityskauppa laajentaa Leipurin maantieteellistä asemaa Pohjois-Euroopan markkinoilla. Yrityskaupalla Leipurin vahvistaa asemaansa johtavana Itämeren alueen toimijana, joka on entistä vahvempi sekä kooltaan, että kannattavuudeltaan. Kokonaisuus tarjoaa tavarantoimittajille kiinnostavan portin alueen markkinoille. Leipomo- ja elintarviketeollisuuden asiakkaat hyötyvät vahvasta kumppanista maailmanlaajuisilla raaka-ainemarkkinoilla.

Toteutuessaan yrityskauppa tuo seuraavia hyötyjä Leipurin asiakkaille:

  • Leipurin luo lisää toimitusketju- ja hankintatehoja asiakkaille. Länsimarkkinoilla ja Itämeren alueen vahvistuneena toimijana ja volyymeilla Leipurin tulee varmistamaan asiakkaille mahdollisimman laadukkaat ja tehokkaat hankinta- ja logistiikkapalvelut sekä kilpailukykyiset tuotteet.

 

  • Valikoima laajenee ja kehittyy. Leipurin asiakkaat hyötyvät muun muassa Ruotsin markkinan johtavasta kahvileipä- ja konditoriaosaamisesta. Kobialla on myös omaa marsipaani- ja täytetuotantoa, ja kokonaisuutena valikoima tulee täydentämään Leipurin nykyistä valikoimaa.

 

  • Asiantuntijuutta ja asiakaspalvelua. Yhtiöillä on samanlaiset juuret ja yhtä pitkä historia – molemmat yritykset ovat leipomoiden perustamia ja tuovat alan asiantuntijuutta, markkinatietoa ja erinomaista asiakaspalvelua paikallisille leipomo- ja elintarviketeollisuuden asiakkaille. Jaamme yhteisen mission: ”työskentelemme alueellisten elintarvikeketjujen elinvoiman puolesta”.

Yritysjärjestely vaatii vielä kilpailuviranomaisen hyväksynnän Ruotsissa. Kaupan arvioidaan toteutuvan elokuun loppuun mennessä.

Olemme innoissamme tästä mahdollisuudesta kasvaa ja kehittyä asiakkaidemme hyväksi. Myyntitiimimme tulee viestimään lisää heti, kun yritysjärjestely edistyy.

Kesäterveisin,

Heli Arantola, toimitusjohtaja, Leipurin konserni

Sami Nenonen, maajohtaja, Leipurin Suomileipurin-kobia-centred-linkedin

 

sub-top2

 

Leipurin on alkujaan leipuriasiakkaiden perustama yritys. Meillä on tästäkin syystä vahva ymmärrys asiakkaidemme liiketoiminnasta – jo yli 100 vuoden ajalta. Nykyään tarjoamme asiantuntemusta, raaka-aineita, laitteita ja asiantuntijapalveluja leipomo-, elintarvike- ja foodservice-markkinoilla, kansainvälisesti.

 

Mika Coles

Head of marketing and Leipurin Plc

Tuoreimmat artikkelit

Tilaa uusimmat