Uutiset

Uutiset ja tiedotteet 

KTM Mikko Laavainen nimitetty Leipurin Oyj:n toimitusjohtajaksi

Leipurin 18.2.2016 16:28

Leipurin Oyj:n uudeksi toimitusjohtajaksi ja Aspon konsernin johtoryhmän jäseneksi on 1.3.2016 alkaen nimitetty KTM Mikko Laavainen (42). Mikko Laavainen on toiminut vuodesta 2006 alkaen Raisio Oyj:ssä johtajana toimien aluksi myynnin ja markkinoinnin johtotehtävissä ja vuodesta 2012 alkaen hän on vastannut Raisio Oyj:n Benecol-liiketoiminnasta.

"Mikko Laavaisen tulokselliset näytöt ratkaisuliiketoiminnan kehittämisestä kansainvälisillä, vaativilla elintarvikemarkkinoilla sopivat erinomaisesti Leipurin Oyj:n uuteen strategiaan ja kehitysvaiheeseen. Leipurin Oyj:n tuleva kehitys painottuu jatkossa vahvan teollisen leipomisen osaamisen ohella myös kodin ulkopuolella nautittaviin tuotteisiin kuten kahvila- ja välipalatuotteisiin."

"Leipurin markkina-asema on vahva Suomen, Baltian ja Venäjän markkinoilla. Mikon nimityksellä toimitusjohtajaksi haemme uutta kehitys- ja kasvuvaihetta. Länsimarkkinoilla pitää ymmärtää selkeästi sekä kuluttajien muuttuvat toiveet että monipuolisesti jakelukanavien kehitys. Idän kasvumarkkinoilla kuten Venäjällä Leipurin hakee vahvempaa asemaa mm. tuomalla markkinoille pakasteleivonnan konsepteja sekä etsimällä uusia myyntikanavia kuten kahvilat ja huoltamoketjut.  Leipurin Oyj:n nykyinen toimitusjohtaja Paul Taimitarha siirtyy pois yhtiön palveluksesta 29.2.2016. Haluan kiittää Paulia hänen vahvasta panoksestaan ensin yhtiön hallituksen jäsenenä ja nyt toimitusjohtajana Leipurin Oyj:n kehittämisessä, uuden strategian luomisessa ja muutostyön käynnistämisessä", sanoo Leipurin Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Aki Ojanen.

Leipurin-liiketoiminnan vuoden 2015 liikevaihto oli 118 miljoonaa euroa ja liikevoitto 2,4 miljoonaa euroa. Leipurin Oyj kuuluu Aspo-konserniin, jonka liikevaihto vuonna 2015 oli 446 miljoonaa euroa ja liikevoitto 20,6 miljoonaa euroa. Aspon strategiana on omistaa, johtaa ja kehittää alansa markkinajohtajiksi pyrkiviä yrityksiä. Aspolla on toimintaa 17 maassa.

Lisätiedot:
Aki Ojanen, toimitusjohtaja Aspo Oyj ja hallituksen puheenjohtaja, Leipurin Oyj
puh. +358 9 5211, +358 400 106 592, sähköposti aki.ojanen (a)aspo.com

 

Topics: Leipurin

Leipurin

Leipurin serves the baking industry and other food industry by supplying ingredients, machinery and production lines necessary for production, as well as know-how related to baking.

Tuoreimmat artikkelit

Tilaa uusimmat