Uutiset

Tiedotteet Leipurin Oyj:n asiakkaille - Korona-epidemiaan liittyen (9.4.)

Mikko Laavainen 13.3.2020 21:59

Hyvä asiakkaamme,

Pyrimme nyt omalta osin turvaamaan asiakkaiden liiketoiminnan koronasta huolimatta, ja varmistamaan Leipurin työntekijöiden ja asiakkaidemme turvallisuuden ja mahdollisimman hyvän toimintakyvyn.

Päivitämme toimintaohjeitamme ja tiedotamme avoimesti ja tilanteen muuttuessa heti tarpeen mukaan. 

Tässä kooste uusimmasta ja aiemmista tiedotteistamme aiheeseen liittyen.

9.4.2020 

Leipurin tilannetiedotus

Hyvä asiakkaamme,

Tässä pääsiäisviikon päivityksemme koronatilanteeseen.

Asiakaspalvelu ja toimitukset jatkuvat aktiivisesti. Toimitusten osalta emme ole kokeneet merkittäviä saatavuusrajoitteita. Viime viikolla viestitetyt kuljetusreittien tomitusaikamuutokset ovat edelleen voimassa. Lisäksi Muhos, Utajärvi ja Vaala - näiden osalta OAK:lla ei ole toistaiseksi jakelua perjantaisin. Tästä linkistä löydät Leipurin aiemmat tiedotteet aiheesta.

Tietoa ja vastauksia koronasta ja yritysrahoituksesta. Mitä yrittäjän kannattaa tehdä, jos koronavirus aiheuttaa taloudellisia vaikeuksia? Tässä hieman hyödyllistä tietoa Työ- ja Elinkeinoministeriöstä: https://tem.fi/kysymyksia-ja-vastauksia-koronasta-ja-yritysrahoituksesta Ensimmäisenä kannattaa ottaa yhteyttä omaan pankkiin ja muihin yrityksen rahoittajiin. Pankit ovat jo viestineet valmiudesta lyhennysvapaisiin ja maksuaikajoustoihin koronan aiheuttaman poikkeuksellisen tilanteen vuoksi. Valtio tukee omilla toimillaan pankkien kykyä rahoittaa yrityksiä. Finnvera takaa pankkien yrityksille myöntämiä lainoja.

Yrittäjät voivat myös hakea tukea valtiolta. Avustuksia myöntävät ELY-keskukset ja Business Finland. Ely-keskukset tukevat pienyrityksiä (korkeintaan 5 henkilöä mukaanlukien yrittäjä), ja Business Finland PK-yrityksiä (6-250 henkilöä mukaanlukien yrittäjä). Tässä aiheesta on myös kooste Yle-uutisissa: https://yle.fi/uutiset/3-11290833 Tulemme seuraavassa tiedotteessamme jakamaan lisää tietoa, mitä tukien hakemisessa saattaa olla hyödyllistä ottaa huomioon.

Pieni historiatarina – terveiset Laineen Ristolta, Leipurin konemyyntitiimistä

Samalla, kun katsomme nyt toiveikkaana tulevaisuuteen, on piristävää muistuttaa mieleen pieniä tarinoita menneestä. Tämä Helsingin Sanomien ilmoitus 5.4.2020 pisti silmään mukavalla tavalla – siinä on Saarion tehtaan mainos vuodelta 1939.

Tällä tehtaalla on vahva yhteys Leipurin Oyj:n toimintaan. Leipurien Tukku osti tämän tehtaan aikoinaan ja se siirrettiin Hausjärvelle, jossa valmistettiin uuneja, kantteja ja pursoja. Saarion pinnavaunu-uuneja myytiin ympäri Eurooppaa, Neuvostoliitosta Amerikkaan asti. Tehdas sulautui Vulganus Oy:hyn 2010 luvulla ja toimii siis Leipurin Oyj:n tytäryhtiönä.

Saarion tehdas2

Aurinkoista pääsiäistä!

Terveisin,

Mikko Laavainen

Leipurin Oyj toimitusjohtaja

puh. 040 5768348

mikko.laavainen@leipurin.com

**************************************

3.4.2020

Hyvä asiakkaamme,

Viikkotiedotteemme koronatilanteeseen liittyen.

Toimintakykymme on kunnossa

Leipurin toimintakyky on kunnossa kaikissa liiketoiminnoissamme. Asiakaspalvelu ja toimitukset jatkuvat aktiivisesti. Toimitusten osalta emme ole kokeneet merkittäviä saatavuusrajoitteita.

Muutos viime viikkoiseen liittyy seuraavien kuljetusreittien toimitusaikarajoituksiin:

 • (OAK) Kuusamon suunta: aiemmin ma – pe, jatkossa: ma, ke, pe

Ja 6.4. alkaen (Kuokka):

 • Joutsa 19650 nykyiset ajopäivät MA, KE, TO => uudet ajopäivät TI, TO
 • Koskenpää 42440 nykyiset ajopäivät PE => uudet ajopäivät TI, TO
 • Lievestuore 41400 nykyiset ajopäivät PE => uudet ajopäivät MA, KE
 • Muurame 40950 nykyiset ajopäivät MA, KE, TO => uudet ajopäivät TI, TO
 • Saarijärvi 43100 nykyiset ajopäivät MA, TI, KE, TO, PE => uudet ajopäivät MA, KE
 • Tikkakoski 41160 nykyiset ajopäivät TO => uudet ajopäivät MA, KE
 • Äänekoski 44100 nykyiset ajopäivät MA, TI, KE, TO, PE => uudet ajopäivät MA, KE

 

Leipurin Oyj varautuu mahdollisiin henkilöstön lomautustoimiin

Elämme lähellä asiakkaita ja markkinoita, ja epävakaasta tilanteesta johtuen myös Leipurin-tiimi on keskellä muutosta. Leipurin pitkän aikavälin toimintakyvyn varmistamiseksi ja asiakkaiden vahvan palvelutason turvaamiseksi olemme aloittamassa yt-neuvottelut ensi viikolla mahdollisista lomautuksista. Avoimen asiakastiedottamisen hengessä haluamme jakaa tämän tiedon myös asiakkaillemme.

Lähiviikkojen tilanne harmittaa kovasti koko henkilöstömme puolesta. Näemme kuitenkin alan, asiakassuhteemme ja tulevaisuuden valoisana. Yhdessä kohtaamme haasteita, ja yhdessä tulemme myös menestymään, entistä vahvempina.

Yt-neuvottelut eivät vaikuta Leipurin tuotteiden ja palvelujen saatavuuteen.

 

Ajankohtaista: Leipurin pakkausmateriaalien kevätetu -15% on voimassa koko huhtikuun

Tänään julkaisimme kevätedun asiakkaillemme. Pyrimme tuomaan uusia ajankohtaisia ratkaisuja liiketoimintaan koronaepidemiahaasteiden keskellä.

Asiakkaidemme toiveesta olemme nyt panostaneet laajaan take-away- ja pakkausvalikoimaan, jotta saat tilattua ja tarjottua omille asiakkaillesi enemmän tuotteita kätevästi mukaan. Uusia take-away rasioita leipomo- ja foodservice-tuotteille, ekologisia kartonkileivosrasioita sekä leivoskapseleita ja -vuokia.

Valikoimaamme voit tilata Leipurin myyntipalvelun kautta (09 521 2600, leipurin.tilaukset@leipurin.com) tai suoraan verkkokaupastamme  www.leipurinstore.com.

Etu koskee uutta laajaa erää Leipurin valikoituja kartonkipakkauksia ja take-away rasioita (Guillin), leivosrasioita (Hel-Pack) ja leivoskapseleita ja -vuokia (Siluette, Novacart). Tilaa 30.4.2020 mennessä, niin saat napattua edun itsellesi.

Pysykää terveinä.

Yhteistyöterveisin ja kuulumisiin,

Mikko & Leipurin-tiimi

*************************************

27.3.2020

Tässä viikkopäivityksemme koronatilanteeseen.

Toimitukset jatkuvat tällä hetkellä normaalisti. Tilanteen jatkuessa ja kuljetusmäärien pienentyessä kuljetusliikkeet harkitsevat suhteuttavansa toimintaa määrien mukaan. Tästä syystä varaudumme kuljetusliikkeiden toimituspäivien muutoksiin ja rajauksiin.

Hallituksen ajamat rajoitukset Uudenmaan liikenteeseen. Tämän tullessa voimaan tavaraliikenteen odotetaan jatkuvan. Tietojemme mukaan myös kriittiset koneasennus- ja huoltopalvelut asiakkaille ympäri maata pystymme hoitamaan rajoituksesta huolimatta. Kaikki Leipurin toiminnot ovat toimintakykyisiä ja henkilöstömme on palveluksessanne.

Vinkkejä ja uusia ratkaisuja liiketoimintaan haasteiden keskellä. Kartoitamme uusia ideoita ja vaihdamme ajatuksia asiakkaidemme ja eri sidosryhmien kanssa siitä, miten taklata liiketoimintariskejä. Tässä aiemmin julkaisemassamme Leipurin blogikirjoituksessa muutama vinkki. Tällä viikolla opimme myös Compass Groupin aloitteesta toimittaa Amica-lounasta kiertävästä ruoka-autosta. Voisiko vastaavasta autokonseptista tai leipomotaksista olla apuja paikallisesti esimerkiksi leipomo-, konditoria- tai elintarvikeyritykselle? Kriisin aikana on noussut esiin myös toimijoita, jotka tarjoavat yrityksille matalan kynnyksen verkkokauppoja aktivoimaan myyntiä uudella tavalla.

Lisäksi Leipurin-tiimissä olemme nyt panostaneet laajaan take-away ja pakkausvalikoimaan, jotta asiakkaamme saavat tilattua ja tarjottua enemmän tuotteita kätevästi mukaan. Näistä tuotteista viestimme pian lisää, ja valikoimaa on jo tarjolla Leipurin myyntipalvelun kautta ja verkkokaupassamme www.leipurinstore.com.

Haasteista huolimatta toivotamme mahdollisimman hyvää viikonloppua, terveyttä ja valoisaa kevättä.

Mikko Laavainen

Leipurin Oyj toimitusjohtaja

************************************

20.3.2020

Leipurin tilannetiedotus.

Viimeisen kolmen vuorokauden ajan olemme seuranneet erityisesti mahdollisia logistiikkariskejä koskien rajakontrolleja ja lauttakapasiteettia, tällä hetkellä toimitusketju toimii normaalisti. Tiedotamme avoimesti heti, jos tilanne muuttuu ja tiedotamme joka tapauksessa uusimman tilannekatsauksen ensi viikolla.

*************************************

17.3.2020

Leipurin tilannetiedotus korona-epidemiaan liittyen - viivästykset mahdollisia logistiikkaketjussa

Hyvä asiakkaamme,

Kuten olemme aiemmin tiedottaneet niin tämän hetken (17.3.) tietojen pohjalta koronavirus ei vaikuta merkittävästi raaka-aineidemme saatavuuteen mutta on mahdollista, että useiden Euroopan maiden tiukennettua rajapolitiikkansa maakuljetukset hidastuvat jossain vaiheessa. Seuraamme jatkuvasti tilannetta varmistaaksemme toimitusten ajantasaisuuden ja tiedotamme asiakkaillemme mikäli mahdolliset viivästykset vaikuttavat merkittävästi saatavuuteemme.

Vaikka elämme poikkeuksellisia aikoja, pidetään hyvä henki yllä ja liiketoiminnat käynnissä. Mikäli sinulla on kysyttävää, voit soittaa minulle ja lisäksi Leipurin asiakaspalvelu ja suorat kontaktisi ovat palveluksessanne.

************************************

13.3.2020

Tiedote Leipurin Oyj:n asiakkaille: Koronaviruksesta aiheutuva muutos Leipurin Oyj:n työtapoihin

Hyvä asiakkaamme,

Pyrimme nyt omalta osin turvaamaan asiakkaiden liiketoiminnan koronasta huolimatta, ja varmistamaan Leipurin työntekijöiden ja asiakkaidemme turvallisuuden ja mahdollisimman hyvän toimintakyvyn.

Päivitämme toimintaohjeitamme ja tiedotamme avoimesti ja tilanteen muuttuessa heti tarpeen mukaan. 

Olemme ottaneet muun muassa seuraavat toimenpiteet käyttöön:

 • Toimitukset jatkuvat. Olemme pyytäneet tärkeimmiltä toimittajiltamme lausunnot tilanteesta. Tämän hetken tietojen pohjalta koronavirus ei vaikuta raaka-aineidemme saatavuuteen mutta seuraamme tilannetta sekä teemme tarvittaessa toimenpiteitä kuten varastotasojen nostamista, joilla pyrimme varmistamaan saatavuuden.
 •  
 • Asiakaspalvelu ja -yhteydenotot. Riskien minimoimiseksi ja hygieniasuositukset huomioiden minimoimme fyysiset tapaamiset, poislukien kriittisiä asiakkaan tuotannon tai liiketoiminnan jatkuvuuteen liittyviä tapaamisia kasvotusten. Näissä tapauksissa olemme etukäteen asiakkaaseen yhteydessä, niin sovitaan yhdessä, miten tilanne parhaiten hoidetaan. Asiakaspalvelumme jatkuu normaaliin tapaan puhelimitse, sähköpostitse ja muiden sähköisten viestintävälineiden kautta.
 •  
 • Leipurin henkilöstöä on jo ohjeistettu seuraavasti:
 • Viranomaisten suositusten mukaisesti olemme rajoittaneet ulkomaille matkustamisen ja vältämme matkustamista myös kotimaassa. Ulkomaanmatkoilta (työ tai vapaa-aika) palaavien Leipurin työntekijöiden tulee tehdä vähintään ensimmäiset kaksi viikkoa etätöitä. Ulkomaanmatkoja ei tehdä toistaiseksi lainkaan.
 • Suositus etätyöhön siltä osin kuin on mahdollista.
 • Henkilöstö on ohjeistettu toimenpiteillä hygienian ja mahdollisten sairasteluiden osalta
 •  

Vaikka elämme poikkeuksellisia aikoja, pyritään pitämään hyvä henki yllä ja liiketoiminnat käynnissä.

Mikäli sinulla on kysyttävää, voit soittaa minulle ja Leipurin asiakaspalvelu ja suorat kontaktisi ovat palveluksessanne.

********************************

10.3.2020

Leipurin Suomi tiedote: varautuminen koronavirustilanteeseen

Työntekijöiden terveys ja turvallisuus sekä toimintojen jatkuvuus ovat Leipurin Oyj:lle erittäin tärkeää. Seuraamme koronavirustilannetta ja terveysviranomaisten ohjeistuksia. Päivitämme toimintaohjeitamme ja tiedotamme asiakkaitamme tarvittaessa. Olemme asettaneet matkustusrajoitteita, lisänneet hygieniatasoa ja tehneet varautumissuunnitelmia toiminnan varmistamiseksi. 

Olemme pyytäneet tärkeimmiltä toimittajiltamme lausunnot varautumisesta. Tämän hetken tietojen pohjalta koronavirus ei vaikuta raaka-aineidemme saatavuuteen mutta seuraamme tilannetta sekä teemme tarvittaessa toimenpiteitä kuten varastotasojen nostamista, joilla pyrimme varmistamaan saatavuuden.

Tiedotamme asiakkaitamme tilanteen mahdollisesti muuttuessa.

 

 

Mikko Laavainen

Managing Director, Leipurin at Aspo