Uutiset

Uutiset ja tiedotteet 

Leipurin Oyj:n lihateollisuusliiketoiminta on myyty MP-Maustepalvelu Oy:lle

Mikko Laavainen 31.8.2017 14:05
Leipomoteollisuuden sekä kodin ulkopuolisen syömisen (out of home) markkinoilla toimiva Leipurin Oyj on tänään 31 elokuuta 2017 myynyt lihateollisuus-liiketoimintansa hollantilaiseen Barentz-konserniin kuuluvalle MP-Maustepalvelu Oy:lle.

Kaupan kohteena oleva lihateollisuusliiketoiminta toimittaa kotimaiselle lihateollisuudelle raaka-aineita kuten mausteseoksia ja luonnonsuolia. Vuonna 2016 Leipurin lihateollisuusliiketoiminnan liikevaihto oli noin 5,5 miljoonaa euroa ja se työllisti suoraan yhden henkilön. Kaupalla ei ole merkittävää vaikutusta Leipurin tulokseen ja kaupan myötä Leipurin Oyj keskittyy kasvustrategiansa toteuttamiseen leipomo- ja kodin ulkopuolisen syömisen markkinoilla, kertoo Leipurin toimitusjohtaja Mikko Laavainen.

Tämän kaupan myötä Maustepalvelun mahdollisuudet tarjota uusia raaka-aineita ja tuoteideoita sekä nykyisille että uusille asiakkaille Suomessa paranevat huomattavasti.

Käyttöömme tulee kaupan myötä laajennettu päämiesverkosto ja valikoimamme suurenee entisestään, sanoo Maustepalvelun toimitusjohtaja Mikko Salonen.

Lisätietoja:
Mikko Laavainen, toimitusjohtaja, Leipurin Oyj
- puh. 040 576 8348, mikko.laavainen@leipurin.com
Mikko Salonen, toimitusjohtaja, MP-Maustepalvelu Oy
- puh. 040 545 1696, mikko.salonen@maustepalvelu.com

MP-Maustepalvelu Oy on Suomen johtava elintarviketeollisuuden mausteisiin ja muihin raaka-aineisiin erikoistunut yritys, joka kuuluu hollantilaiselle Barentz-konsernille. Vuonna 2016 MP-Maustepalvelu Oy:n liikevaihto oli 23,3 miljoonaa euroa ja se työllistää lähes 70 henkilöä Hämeenlinnassa. Raaka-aine- ja sekoitusalalla globaalisti toimivan Barentzin liikevaihto vuonna 2016 oli n. 1 miljardi euroa ja se työllistää noin 900 henkilöä. Konsernin pääkonttori on Amsterdamissa.

Leipurin Oyj on Suomen johtava leipomo-, elintarviketeollisuuden sekä kodin ulkopuolisen syömisen (out of home, OOH) markkinoilla toimiva Aspo Oyj:n tytäryhtiö. Vuonna 2016 Leipurin konsernin liikevaihto oli noin 113 miljoonaa euroa ja se työllistää hieman yli 300 henkilöä.

Topics: Leipurin, Raaka-aineet, maustepalvelu, lihateollisuus

Mikko Laavainen

Managing Director, Leipurin at Aspo

Tuoreimmat artikkelit

Tilaa uusimmat