Blogi

Nappaa kiinni kasvutrendiin: välipalat ja välipalaleivät

Mika Coles 2.5.2017 22:08:02
Mika Coles
Mika Coles
10/04/2021

Välipalaleivässä on ideaa uuden lisäarvon toteuttamiseen – siinä yhdistyvät kuluttajakysynnän kasvu ja leipuriyrittäjien keskeinen osaaminen eli leipä.

Välipalat ja kodin ulkopuolella syöminen ovat kasvava trendi Suomessa ja ulkomailla. Me uskomme vahvasti, että tämä tuo uusia mahdollisuuksia myös perinteisille leipomoalan yrittäjille.

Esimerkiksi ruokaisat välipalat leivästä – onnistuneella ja herkullisella toteutuksella ne vastaavat suoraan kasvavaan kuluttajatarpeeseen. Keväällä asiakkaille järjestetty Leipäakatemia jalkautui kuuteen kaupunkiin ympäri Suomea ja tarjosi konkreettisia vinkkejä – materiaalit tapahtumasta löydät täältä.

 

  • Erottaudu: Leipurin Leipäakatemiasta konkreettista tietoa ja ideoita ominaisuuksista ja erikoisraaka-aineista, mitä voit hyödyntää tarjoomassasi
  • Houkuttele asiakkaita: ruokaisat välipalat leivästä – onnistuneella ja herkullisella toteutuksella vastaavat suoraan kasvavaan kuluttajatarpeeseen
  • Lisää myyntiä: tarjooman kehittäminen leivällä, uudella tavalla, mahdollistaa myynninkasvun

 

Leipurin lisäksi Suomessa on muita merkittäviä tahoja, jotka uskovat tähän kasvutrendiin. Valio investoi arviolta 170 miljoonaa euroa välipalatehtaaseen Riihimäelle. TNS Gallupin selvityksen mukaan 25 prosenttia suomalaisista syö välipalaa ja puolet syö iltapalan säännöllisesti. Syömme yhä enemmän välipaloja tai nautimme ruoan työmatkalla, työn ääressä tai kiirehtiessämme työstä harrastuksiin. Välipalojen suosion kasvu tuo elintarvikeyhtiöille kaivattua uutta kysyntää. Tuoteryhmässä on tilaa innovaatioille.

Fazer perustaa kasvun ja kansainvälistymisen tehostamiseksi uuden liiketoiminta-alueen nimeltä Fazer Lifestyle Foods, joka keskittyy maidottomiin viljasta valmistettuihin tuotteisiin, kasvipohjaisiin aterioihin ja mukaan otettaviin välipaloihin. Lisäksi Fazer jatkaa kasvua aamiaiskategoriassa puuron ja myslin kaltaisilla tuotteilla. Maidottomien tuotteiden kokonais­markkinat kasvavat Euroopassa yli 10 prosenttia vuodessa.

Trendit mahdollistavat lisää kuluttajakysyntää. Tärkeintä on löytää oikeat keinot erottautumiseen. Erottautumisen ja uuden lisäarvon tuottamisen merkitys korostuu varsinkin leipomoalalla, missä perusraaka-aineet ja leipä kohtaavat hintapaineita, kuten käy ilmi MTV: n Lifestyle –kirjoituksessa.

Näistä ja muista trendeistä keskustelemme mielellään lisää. Kuluttajien eli asiakkaidemme asiakkaiden ymmärtäminen mahdollistaa meitä tuottamaan tarvittavaa lisäarvoa ja menestystä asiakkaillemme.

Aurinkoista kevättä ja herkullisia välipalahetkiä!

 

Mika Coles

Markkinointijohtaja, Leipurin Group

 

Topics: Leipurin, Trendit, välipalaleivät, leipomoasiakkaat, erottaudu

Mika Coles

Head of marketing and Leipurin Plc