Blogi

Tervetuloa uusi vuosikymmen

Mikko Laavainen 2.1.2020 10:36:16

Hyvät Leipurin Oyj:n asiakkaat ja ystävät,

Koko Leipurin Oyj:n tiimin puolesta haluan toivottaa teille kaikille menestyksekästä uuden vuosikymmenen alkua. Uuden vuoden ja uuden vuosikymmenen alkaessa on hyvä hetkeksi pysähtyä miettimään, mitä uusia mahdollisuuksia edessämme avautuu. Me itse näemme, että ainakin seuraavat asiat tarjoavat hyviä mahdollisuuksia liiketoiminnan kehittämiseen 2020.

 1. Ruokatrendit
   
 • Välipalaistuminen. Maku, nautinto ja lupa herkutella ovat voimakkaita kuluttajia ohjaavia tekijöitä, jotka tukevat välipalojen kasvun jatkumista. Kannattaakin varmistaa, että omissa suunnitelmissa ja valikoimissa on riittävästi välipalatuotteita


Terveellisyys ja kasvipohjaiset tuotteet. Tässä mahdollisuuksia ovat esimerkiksi gluteenittomat, viljattomat ja vähäsokeriset tuotteet. Inuliinista on tulossa vuoden 2020 uusi supertuote.

Huolimatta terveystrendistä, aito ja rehellinen herkuttelu on kasvanut jo viime vuosina niin Suomessa kuin kaikilla muillakin Leipurin toimintamaiden markkinoilla. Lisäksi kansainväliset tutkimukset osoittavat saman trendin tapahtuneen myös muualla maailmalla. Ihmiset haluavat myös jatkossa palkita itseään makeilla herkuilla, joten tässä on myös tulevaisuuden mahdollisuus vaikkapa gelato-tuorejäätelölle tai uudenlaisille makeille leivonnaisille.

Alkuperä, aitous, pienten toimijoiden suosiminen. Kuluttajat arvostavat sitä, että tuotteet tulevat jostakin tietystä paikasta sen sijaan, että ne tulevat mistä tahansa. Alkuperällä on entistä enemmän väliä ja samoin kuluttajat mielellään tukevat pienempiä toimijoita. Kannattaa siis kertoa oma ja omien tuotteiden tarina.
  •  
 1. Markkinakehitys
   
 • Kilpailu Suomessa ja kansainvälisillä markkinoilla on myös jatkossa kovaa ja tuotannon automatisointi tulee jatkumaan tehokkuusvaatimusten ja työvoimakustannusten kilpailukyvyn varmistamiseksi. Linjat ja koneet kannattaa siis pistää kuntoon.

  • Tuotteiden tie kuluttajien suuhun jatkaa muokkautumistaan, kun kahvila-/ulkona syömisen sekä vähittäiskaupan markkina jatkavat kehittymistään ja tässä muutoksessa on hyvä varmistaa, että itsellä säilyy hyvä kanava kuluttajiin asti.
  •  
  • Pakastemarkkina niin Suomessa kuin kansainvälisesti kasvaa ja jatkaa kasvuaan.
  •  
 1. Vastuullisuus
   
 • Entistä suurempi joukko kuluttajia kiinnittää huomiota vastuullisuuteen ja tämä ohjaa kulutuskäyttäytymistä entistä enemmän.

  • Kiertotalouden edistäminen, ruokahävikin vähentäminen ja entistä ympäristöystävällisempien pakkausmateriaalien kehittäminen ovat yhteinen haasteemme.
  •  
  • Leipurin tavoitteena on pienentää ympäristöjalanjälkeään ruokahävikin ja jätteiden minimoimisen kautta. Edellytämme myös Leipurin raaka-aine- että laitetoimittajiltamme sitoutumista omiin kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjeistuksiin.
  •  

Osaavat ihmiset, laajat ja relevantit valikoimat sekä uudet ideat takaavat, että meiltä löytyy laajasti erilaisia ratkaisuja niin yllä mainittuihin asioihin kuin muihinkin asiakkaidemme liiketoimintaa edesauttaviin tarpeisiin. Me Leipurilla menestymme vain ja ainoastaan mikäli asiakkaamme onnistuvat ja tämän vuoksi jatkamme oman toimintamme kehittämistä siten, että voimme jatkossa palvella teitä entistä paremmin.

Tehdään yhdessä menestyksekäs vuosikymmen.   

Terveisin,

Mikko

05_uusivuosi_2020_A-1

 

Mikko Laavainen

Managing Director, Leipurin at Aspo