Blogi

Uutiset ja tiedotteet 

Tänä keväänä Leipurin monipuolisessa koeleipomossa valmistuu herkkujen ja reseptien lisäksi Kristiina Aimon gradu

Heidi Tuominen 4.2.2021 8:53:07
Heidi Tuominen
Heidi Tuominen
15/10/2021

Helsingin yliopiston opiskelija Kristiina Aimo tulee tekemään koeleipomoon graduaan, jonka aiheena on maidon ja kaurajuoman erot pullan leivonnassa. Työn tarkoituksena on vertailla ravintoainepitoisuuksia ja teknologisia ominaisuuksia lopputuotteessa.

Aiemmalta koulutukseltaan Kristiina on bio- ja elintarviketekniikan insinööri ja nyt hän opiskelee elintarviketieteiden maisteriksi (ETM). Gradutyön pohjaksi valikoitui maito, sillä Kristiinalla on pääaineenaan maitoteknologia ja hän halusikin, että gradun aihe pohjautuu pääaineeseen. Kaurajuoma tuli Leipurin toiveena mukaan, sillä Leipurin koeleipomossa haluttiin nähdä kaura- ja maitovalmisteiden eroja. Kristiinan tutkimuksesta maidon ja kaurajuoman eroista saadaan hyödyllistä tietoa, jota voimme jakaa myös asiakkaillemme.

Nyt hänellä on koeleipomossa menossa esikokeet maidon ja kaurajuoman eroista ja myöhemmin keväällä on viralliset kokeet. Tuotteille tehdään esikokeita, jotta löydetään sopivat analysointi menetelmät virallista koetta varten.

Leipurin koeleipomo soveltui hyvin tutkimuksiin, sillä Kristiina on ollut aikaisemmin täällä työharjoittelussa, joten paikka on tuttu. Hän myös koki, että olisi mukavampaa päästä tekemään gradua yritykselle kuin koululle.

Kristiinan gradun arvioitu valmistuminen on toukokuun puolivälissä ja hän valmistuu elintarviketieteiden maisteriksi kesäkuun alussa. Jäämme innolla odottamaan lopputulosta ja seuraamaan Kristiinan tutkimuksia kevään aikana!

 

 Kristiina Aimo

 

 

Tuoreimmat blogi-artikkelit

Tilaa uusimmat