Blogi

Uutiset ja tiedotteet 

Tehoja tuotantoon. Onko sinulla särmät koneet käytössä?

Leipurin 29.3.2017 13:18:03

Leipurin toimittaa koneita ja laitteita leipomoteollisuuden tuotantoprosessien kaikkiin vaiheisiin aina taikinan teosta tuotteiden pakkaamiseen kaiken kokoisille leipomoasiakkaille. Toimitamme myös kokonaisia valmistuslinjoja sekä paistopisteitä ja muussa elintarviketeollisuudessa tarvittavia koneita ja laitteita.

Asiakkaiden kanssa olen oppinut yhden erityisen tärkeän asian: oleellista ei ole yksittäinen kone tai laitetilaus, vaan se, miten hyvin asiakkaan liiketoimintaa kehitetään ja että asiakkaalle hoidetaan juuri hänelle sopiva ratkaisu.

Alaston totuus

Asiakaslähtöisyys koneliiketoiminnassa alkaa usein aidosta keskustelusta asiakkaan kanssa. Tarpeen kartoituksessa on tärkeää niin sanottu ”alaston totuus”, ”naked truth”, mikä tarkoittaa, että toivotusta lopputulemasta keskustellaan avoimesti ja uskalletaan myös haastaa.

Konkreettisen esimerkin tästä koin myyntipäälliköltämme, Heleniuksen Petriltä. Hän keskusteli hiljattain merkittävän ulkomaisen leipomoalan asiakkaan kanssa – asiakas oli tilaamassa tiettyä tuotetta, panostajaa, ja varsinaisen ongelman ymmärrettyään myyjä vahvisti asiakkaalle, ettei voi suositella tilaamaan kyseistä tuotetta. Lopputulemaan oli vaihtoehtoinen ratkaisu, mikä tehosti tuotantoa vielä paremmin asiakkaalle. Asiakas oli tyytyväinen kuultuaan tämän ”alastoman totuuden”.

Laatu ja sopivuus leipomoasiakkaille

Asiakkaan ja laitteiden koosta riippumatta, uskon, että seuraavat asiat toistuvat ja erottavat kilpailijoiden tarjoomat toisistaan:

  • Laatu: korkealaatuisten koneiden lisäksi asiakkaat toivovat asiantuntevaa ja ammattimaista suunnittelua, koulutusta ja huoltopalveluita
  • Sopivuus: asiakasta autetaan valitsemaan yksittäinen kone tai linja. Juuri hänelle istuva ratkaisu, mikä parantaa liiketoimintaa
  • Synergiaedut: laitetilausten lisäksi asiakkaalla on yhä useammin tarpeita saada asiantuntevaa palvelua koskien reseptiikkaa, tuotekehitystä ja raaka-aine ostoja samalta toimittajalta

Case Porokylän Leipomo: lue lisää, miten asiakas sai merkittävää myynninkasvua tuotekategorioilla, missä tuotantoa tehostettiin yhdessä Leipurin-tiimin kanssa.

Uuden oppiminen

Koneliiketoimintatyössä minua kiehtoo se, miten hyvin ymmärtää asiakkaan yksilöllisiä tarpeita ja toiveita. Sitä kautta on mahdollisuus oppia, vaikuttaa syvemmälle asiakkaan tuotantoprosessiin ja tarjota sopivimmat ratkaisut.

Jokainen projekti on ainutlaatuinen – parin päivän mikserin tai uunin toimituksesta ja asennuksesta aina parin vuoden kokonaisvaltaiseen raaka-ainesiilosta pakkaamoon kattavasta kokonaisuudesta.

Onnistuakseen toimittajan pitää mennä mukaan, ratkaista yhdessä asiakkaan kanssa ja hoitaa homma loppuun! Työkalupakissa on hyvä olla myös iloisuus, läpinäkyvyys ja into oppia uutta!

Jos sinulla on into kuulla aiheesta lisää – ota yhteyttä – niin palvelemme juuri sinua!

Kevätterveisin,

Merila_Jussi-2.png

Jussi Merilä, Koneliiketoiminnan johtaja, Leipurin / Vulganus.

 

Topics: Leipurin, Koneet, laitteet, tuotanto, vulganus

Leipurin

Leipurin serves the baking industry and other food industry by supplying ingredients, machinery and production lines necessary for production, as well as know-how related to baking.

Tuoreimmat artikkelit

Tilaa uusimmat