Blogi

Uutiset ja tiedotteet 

5 ideaa, millä leipomoalan yritys voisi taklata koronaepidemian vaikutuksia

Mika Coles 20.3.2020 13:12:45
Mika Coles
Mika Coles
30/09/2023

Tärkeintä meille kaikille on varmastikin terveyttä, hygieniaa ja turvallisuutta edistävät toimet, näistä on jo paljon tietoa hallituksen ja terveysviranomaisten linjauksissa ja niiden pohjalta toimenpiteet jatkuvat.

Mitä muita toimia voisimme toteuttaa?

Tässä koosteena muutamia avoimia ajatuksia meiltä ja maailmalta, omaan harkintaasi.

  1. Paikallisuuden ja kotimaisuuden korostaminen

 Yksi tuore ja mielenkiintoinen ennuste kansainväliseltä Nielsen-tutkimuslaitokselta: paikallisten brändien ja lähellä valmistettujen tuotteiden arvo noussee kiihtyvällä tahdilla koronoepidemian aikana ja sen jälkeen. Kotimaisuuden ja paikallisuuden korostaminen voi tuoda uusia mahdollisuuksia muun muassa artesaanileipomotuotteille. Maaseudun Tulevaisuuden artikkelin mukaan vaikuttaa siltä, että naapurimaastakin on jo kyselyä saada Suomesta lisää elintarviketuotteita.

 

  1. Valikoimamuutokset ja –rajaukset

 Nyt haastavana aikana voi olla hyödyllistä tarkastella, miten omien asiakkaiden ostokäyttäytyminen ja ostokohteet muuttuvat. Joissakin tapauksissa saattaa olla tarpeen fokusoida ja rajata tärkeimpien suosituimpien tuotteiden suurempi saatavuus ja jakelu. Ja mahdollisuuksien mukaan myös herättää lisää asiakaskiinnostusta ajankohtaisiin leipomo- ja leivonnaistuotteisiin. Tähän liittyen yksi pirteä esimerkki Leipomo Rönttösrouva –yritykseltä.

 

  1. Lahjakortit ja kanta-asiakaskortit

Lahjakorttimyynnillä ja kanta-asiakaseduilla on mahdollista pyrkiä turvaamaan kassatilannetta ja lähitulevaisuuden asiakasvirtoja ja lojaliteettia. Esimerkiksi lahjakortin oston yhteydessä voit harkita tarjottavaksi lisäporkanaa ostajalle esimerkiksi ylimääräisen tuotteen tai edun. (Lähde Puratos.com 2020)

 

  1. Joustavia tapoja toimituksiin

Mahdollisuuksien mukaan tarjoa asiakkaita helpottavia tapoja noutaa tai saada herkulliset tuotteet kotiin tai myyntipisteestäsi, esimerkiksi yhteistyössä paikallisen elintarvike- tai ruokalähettipalvelun kanssa. Tai jos sinulla on oma myymälä, niin pyri helpottamaan mukaan-otettavia tuotteita hygienisesti ja nopeasti esimerkiksi etukäteen tilattavien tuotteiden osalta.

 

  1. Asiakasviestinnällä luottamusta

Kaikkien kiireiden ja haasteiden keskellä on hyvä pyrkiä viestimään asiakkaille avoimesti, suoraan ja riittävän usein. Tämä ylläpitää ja vahvistaa luottamusta. Viestissä voi tuoda esille esimerkiksi omia toimenpiteitä, millä on turvattu ihmisten hyvinvointia, tuoteturvallisuutta ja liiketoiminnan jatkuvuutta, asiakkaiden arkea piristäviä tuotteita, muutoksia aukioloaikoihin, päivityksiä palveluihin, tai vaikkei merkittäviä muutoksia olisikaan, niin on silti hyvä tiedottaa tilanteesta säännöllisesti.

 

Mitä vaikutuksia koronaepidemialla on Leipurin Oyj:n toimintaan?

Löydät tästä aina uusimman asiakastiedotteemme aiheesta. Toimitukset jatkuvat tällä hetkellä normaalisti.

Lisäksi Leipurin asiakaspalvelu (09 521 2600, leipurin.tilaukset@leipurin.com) ja suorat kontaktisi ovat palveluksessanne.

 

200320_uutiskirje_idea2

 

 

Mika Coles

Head of marketing and Leipurin Plc

Tuoreimmat artikkelit

Tilaa uusimmat