Blogi

Uutiset ja tiedotteet 

Leipurin Oyj on mukana hävikkiviikossa 13. – 19.09.2021!

Heidi Tuominen 14.9.2021 9:05:41
Heidi Tuominen
Heidi Tuominen
02/07/2022

Hävikkiviikolla halutaan korostaa ruokahävikin vähentämisen tärkeyttä ja nostaa ruoan arvostusta. Kampanjassa tuodaan esille vinkkejä, joilla voidaan vähentää ruokahävikkiä sekä lisätä ruokahävikkitietoutta. Hävikkiviikkoa on vietetty vuodesta 2013 ja kampanjan järjestäjä on Kuluttaja-lehti.

Ruokahävikki on syömäkelpoista roskiin päätynyttä ruokaa, jonka synty olisi voitu välttää ennakoimalla paremmin ruuan kulutusta tai valmistamalla tai säilyttämällä ruoka toisin.

Leipurin Oyj:ssä raaka-aineiden tuoreus, laatu ja turvallisuus ovat ensisijaisen tärkeitä niin meille kuin asiakkaillekkin. Pyrimme vähentämään hävikin määrää monin eri tavoin:

  • Varaston seuranta on erittäin tarkkaa. Tarkkailemme aktiivisesti vanhenevien tuotteiden määrää, jottei hävikkiä syntyisi.
  • Pyrimme neuvottelemaan tilausmäärät mahdollisimman tarkasti sekä toimittajien että asiakkaiden kanssa.
  • Seuraamme aktiivisesti asiakkaiden tarpeita ja tuotteiden kysyntää siten, ettei ylimääräisiä tuotteita jäisi varastoon.
  • Ylläpidämme mahdollisimman laajaa valikoimaa, mutta jossakin tapauksissa joudumme poistamaan hitaasti liikkuvia tuotteita valikoimasta, jottei hävikkiä syntyisi.
  • Selvitämme aina kaikki mahdolliset myyntikanavat, ennen kuin tuotteet vanhenevat.  Jos tuotteita kaikesta huolimatta jää myymättä, lahjoitamme tuotteet hyväntekeväisyyteen mahdollisuuksien mukaan.

 

Olemme saavuttaneet hyviä tuloksia viime vuosina hävikin vähentämisessä: vuonna 2018 hävikin määrä oli 0,41%, vuonna 2019 0,22%, ja vuonna 2020 0,26% huolimatta hankalasta korona-vuodesta. Kuluvana vuonna 2021 hävikin määrä on 0,18% tähän mennessä. Olemme pystyneet lähes puolittamaan hävikin määrän neljän vuoden aikana. Pyrimme edelleen vähentämään hävikin määrää jatkuvalla tuotekohtaisella seurannalla myynnin, laadun ja hankinnan kesken. Tavoitteenamme on minimoida hävikki 0,15-0,17 prosenttiin koko myynnistä.

 

Hävikin syntyä voi ehkäistä käyttämällä tuotteita, jotka ovat pitkään säilyviä. Leivonnaisten käyttöikää voi pidentää esimerkiksi luonnollisilla säilyvyyttä parantavilla aineilla. Myös pakastetut, valmiit leivonnaiset ovat toimiva ratkaisu hävikin pienentämisessä.

 

Lue hävikkiviikosta lisää alla olevista linkeistä ja kerää hävikin vähennys vinkit talteen:

https://havikkiviikko.fi/

https://verkko-opisto.msl.fi/wp-content/uploads/2019/04/Ha%CC%88vikista%CC%88-hyvikiksi.pdf

 

Laske hävikkisi määrä näppärästi hävikkilaskurilla:

https://www.lessfoodwaste.fi/paulig/Home

Hävikkiviikko1

 

 

 

Tuoreimmat artikkelit

Tilaa uusimmat