Blogi

Asiantuntijat monipuolisen valikoiman takana – hankintatiimin Elina ja Johan

Mika Coles 2.7.2018 9:46:53
Mika Coles
Mika Coles
22/02/2021

Hyviä uutisia Leipurin asiakkaille. Hankintatiimimme osaaminen on vahvistunut viime kuukausina. Johan Vanhanen tiimin hankintajohtajana ja Elina Viholainen tuoreimpana ostajana tekevät parhaansa, että Leipurin tarjoama valikoima on monipuolinen, laadukas ja tehokas hinta-laatusuhteeltaan. 

Elinalla on hankintatyökokemusta mm. Stockmannilta. ”Nyt Leipurin työssä kiehtovinta on alan kehitys ja yhteistyö useiden yhteistyökumppanien kanssa. Haasteena on valikoimatarpeiden ja määrien ennakointi, se edellyttää meiltä hankintaosaajilta joskus lähes kristallipallon taitoja”, Elina jatkaa. 

Johan on toiminut leipomoalalla 17 vuotta mm. Vaasan-tiimissä. ”Leipurin työssä uutta ja mielenkiintoista on rooli asiakkaan ja toimittajien välissä. Tehtäväni on myös yhtenäistää hankintahyötyjä eri maiden välillä.”

Asiakaslähtöisyys hankintatyössä

Leipurin toimii noin 250 eri toimittajan kanssa Suomessa, ja yli 500 toimittajan kanssa yhdeksässä maassa. Tämä mahdollistaa kotimaan asiakkaille monipuolisen valikoiman.

Johanille asiakaslähtöisyyttä on tehokas hankinta: ”siinä yhdistyvät hintatietoisuus, markkinatietoisuus ja se, että osutaan oikeaan aikaan asiakkaan oikeisiin tarpeisiin. Näin onnistutaan myymään laatutuotteita asiakkaille, jotta he voivat menestyä.” Elina jatkaa: ”Päivittäisessä työssä asiakashyöty on aika suoraviivaista - selvitetään tarpeet, löydetään tarpeita vastaava tuote, ja jos syntyy ongelmia, hoidetaan asiat loppuun asti. Kyllä pulssini nousee esimerkiksi, jos toimituslava on kateissa. Onneksi Leipurin toimitukset sujuvat yleensä varsin jouhevasti.”

Asiakkaiden huomioimista on myös varautua tulevaisuuteen. Johan toteaa: ”Vastuullisuus toiminnassa korostuu. Meille se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että huomioidaan palmupolitiikka, tarjotaan hävikkiä minimoivia ratkaisuja ja vaaditaan itseltämme ja kaikilta toimittajiltamme, että he toimivat eettisesti omassa työympäristössä.”

Entäpä, millä 3 sanalla kuvailisit luonnettasi? ;)

Elina – ”huumorintajuinen, rauhallinen ja vastuuntuntoinen.”
Johan – ”huumorintajuinen, päämäärätietoinen ja oikeudenmukainen.”

Aurinkoista ja herkullista kesää!

Terveisin,

Elina, Johan ja koko Leipurin-tiimi

IMG_6156-1

 

Topics: Leipurin, leipomoasiakkaat, hankinta, valikoima

Mika Coles

Head of marketing and Leipurin Plc