Blogi

Uutiset ja tiedotteet 

Aitous ja artesaanius on trendikästä ja luo arvoa

Mika Coles 2.1.2020 10:45:20
Mika Coles
Mika Coles
03/12/2023

Merkittävää lisäarvoa kuluttajien silmissä

Kuluttajat ovat valmiita maksamaan korkeamman hinnan leipomotuotteista, jotka vastaavat tai ylittävät heidän odotuksiaan. Erityisesti aitous ja artesaanius nousevat esille lisäarvoa tuottavina asioina, jotka kuluttajien silmissä oikeuttavat myös korkeamman hinnan. 77% kuluttajista on valmis maksamaan enemmän artesaanituotteista.

Tämä voimistuva trendi tuo upeita mahdollisuuksia leipomo- ja elintarvikealan toimijoille, joilla on tähän kysyntään vastaavat tuotteet ja aito tarina.

77% kuluttajista on valmis maksamaan enemmän käsintehdyistä/artesaanituotteista. Tämä ilmenee kansainvälisestä Puratoksen tutkimuksesta, missä 17000 kuluttajaa haastateltiin 40 eri maassa.

craft 01

Kyselyn mukaan erityisesti artesaanius, ”human touch” eli ihmisten kädenjälki ja läpinäkyvyys ovat nousussa. Leipomoalan tuotteissa myös herkullinen maku on luonnollisesti asia, mistä ei ole syytä tinkiä. Foodingredientsfirst

 

Aitouden ja alkuperän voima

 Aitous ja paikallinen alkuperä kommunikoivat usein tuoreutta, laatua ja vetovoimaa.

40% USA:n ja Iso-Britannian kuluttajista suosii pieniä brändejä, joilla on persoonallinen tarina ja runsaasti intoa omistautua tuotteelleen (Innova Market Insights). Tämän on noteerannut Suomessa muun muassa uusi Maustajan Trendiraportti 2020, missä todetaan, että ”ruokatuottajien puolella aitoa yksilöllisyyttä edustavat globaalisti esiin nousevat pienet, ketterät brändit. Trendin moottorina toimii pienten toimijoiden tuoreus ja vetovoima: ne koukuttavat ja sitouttavat kohderyhmiään läheisyydellä, aitoudella, vastuullisuudella, läpinäkyvyydellä ja persoonallisella tarinalla.”

Samaa on pohtinut Valio omassa blogissaan, missä kuluttajia puhuttelee aitous.

craft 04

Valio 08-2019

 

Maailmalla viestitään yhä useamman tuotteen osalta ”artesaaniutta”, ”aitoutta” ja ”paikallisuutta”. Ohessa kiinnostava taulukko, mikä todentaa tämän kasvun. Tuotteen aitous ja alkuperä kommunikoi myös laatua ja turvallisuutta, ja tämän huomioiminen tuo alamme yrityksille paljon houkuttelevia liiketoimintamahdollisuuksia (New Nutrition Business 2019).

craft 02

Tuotteiden aitoudella ja alkuperällä on merkitystä…

craft 03

 

Tahdotko meiltä lisätietoja trendeistä tai osuvasta valikoimasta?

Lähetä tästä lyhyt viesti, niin vastaamme sinulle.

 

Mika Coles

Head of marketing and Leipurin Plc

Tuoreimmat artikkelit

Tilaa uusimmat